fejléckép

2021

A 2021 évi országtúrát is természetesen megelőzte több-kevesebb tervezés. IDE KATTINTVA elérhető a 2021 terv / útvonal, melyet végül megvalósítottuk. Erre az alkalomra terveztük a túra logót, melyből készült póló, hűtőmágnes, és egyéb ajándék tárgy. 

2021.08.16. napján, már a reggeli órákban gyülekeztünk Esztergomban, a Bazilikánál. A Bazilikától a kilátás páratlan, csodás panoráma tárul elénk. Lőttünk pár fotót, majd indultunk első állomásunk felé. A Duna mellett vitt az utunk Visegrádig, ahol szintén szívesen elidőztünk volna, de mivel az időkeret véges, folytattuk utunk Eger felé.

Eger-Szépasszony völgy. Itt tartottunk egy rövid pihenőt, ebéd után felkerestünk egy-egy nevesebb pincészetet, megvásároltuk a vacsora mellé szükséges egri bormennyiséget. Innen folytattuk utunk Szilvásváradra.

Szilvásvárad az a hely, ahová egyszer még vissza kell térnünk. Leparkoltunk, majd az erdei kisvasúttal bejártuk a környéket.
Gyorsan telt az idő, késő délután értünk első szálláshelyünkre , Tokajba a Tutajos Beach kempingbe. Bár a kemping pazar helyen fekszik, mint szálláshely azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Mikor mi ott jártunk, ülőke nélküli WC-t, koszos, kopott, rozsdás vizesblokkot találtunk, és melegvíz is plusz pénzért volt. Mintha az időjárás is érezte volna, hogy itt  bizony nem szeretnénk túl sok időt eltölteni, -eleredt az eső- így a tervezett kettő helyett, mindössze egy éjszakát töltöttünk itt. Reggel sátrat bontottunk, és indultunk tovább. Közben persze meglátogattunk egy-két pincészetet, és vásároltunk némi Tokaji bort. 

Következő állomásunk Kiskunhalas, HalasTermál. Mivel a Tutajos Beach-et egy nappal előbb elhagytuk, így a HalasThermal-ban egy nappal többet tölthettünk. Ez jó ötletnek bizonyult, mert az időjárás továbbra is mostoha volt, a termálfürdő melegvizes medencéiben már nem volt okunk panaszra. 

 - - - Hirdetés - - -Úton Fonyód felé komppal átkeltünk a "Magyar Tengeren". Kis pénz, kis foci, kis ország, kis tenger. Bár a kompal történő utazásunk alig pár perc volt, mégis élmény volt gyermeknek, és fenőttnek egyaránt. 

Fonyód a Balaton partján helyezkedik el, itt is egy hatalmas kempingben foglaltunk sátorhelyet. Bár az OrszágTúra utolsó napjaira már a pihenésnek szántuk a főszerepet, nem maradhatott ki egy környékbeli gyalogtúra, este séta a mólónál ahonnan a tüzijátékot is megnézhettük.

Ezzel az idei OrszágTúrára szánt 1 hét elfogyott. 

Suby
Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Hibás e-mail cím...

Kérlek adj meg egy érvényes e-mail címet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑